2013. július 12. 07:47 - Mr.Csopi

Ha én...

... a Videoton tulajdonosa lennék, most kínomban(?), szégyenemben(?) biztosan a kezembe temetném az arcomat. Elgondolkodnék vajon megérte-e az a rengeteg pénz, a sok külföldire, minden egyébre. Zavaromban vakarnám a homlokom, hogyan is magyarázzam meg a megmagyarázhatatlant. Ugyanis ennek a csapatnak simán tovább kellett volna jutnia a Podgorica ellenében.

... a fehérváriak edzője lennék, most biztosan nehezen néznék bele a tükörbe. A színtársulatom ugyanis 2 meccs alapján - bármilyen fájó is kimondani -, gyakorlatilag teljesen "megérdemelten" pottyant ki az EL-selejtezőből. Mindezt úgy, hogy tulajdonképpen ugyanazzal a kerettel vágott neki a lehetetlen küldetésnek, mint amelyik végigjátszotta a tavaszt. Ergo, arra nem lehet hivatkozni, hogy még épül a csapat, mert elméletileg kész kellene, hogy legyen. Ennyire hiányzott volna Mitrovics és Bozsovics? Az előbbi igen, az utóbbi már nem biztos. Mi történhetett Nemanja Nikoliccsal? Azt a ténfergést, amit csütörtökön bemutatott, rossz volt nézni tőle. Air Sanyi meg műtét után lábadozik. Ez a Paraíba aranyos gyerek, csak támadó révén, teljesen veszélytelen a kapura. A két mérkőzés alapján pedig, olyan hű,de nagy Vidi helyzetekre nem is emlékszem. 

... a Vidi tulajdonosa lennék, leigazolnám a Honvédot. Oké, legyen, ez volt a gyengébb ellenfél a montenegróiak közül. Na, de a Honvéd "Kleinheislerei" (Holender, Kozma R.) nem riadtak meg a feladattól. Sőt, legázolták az ellent. Most akkor jöjjenek a fiatalok? Puskás egykori klubja a Puskás Akadémia ellen? Végül is mindkét együttes ott van az "NB1 főtábláján".

... az MLSZ elnöke lennék, biztosan nem tennék olyan kijelentéseket, hogy "aki, nem jut tovább, az kárt okoz a magyar futballnak". Milyen futballnak? Elég csak rápillantani például arra, hogy mi zajlik az Újpestnél. Ott milyen futball várható? Belga perememberekkel. Válogatott játékost mellőznek, mondván jó játékos, csak más az elképzelés. Könyörgöm, sokat keres? Mondjuk ki. Vagy mi a baj? Alig hiszem, hogy ebben a vérszegény brigádban egy, a pályát felszántó Szélesi Zolinak nem jut hely. Az összes többi operettfocista meg vígan alapoz. Úgyhogy minek is okoznak kárt?

A "selejtezősdi" főtáblára jutás nélkül ráfizetés. Veszteséget meg termelnek enélkül is eleget a magyar klubok. Ennek a magyar futballnak "tökmindegy". 

... fradista lennék, biztosan fognám a fejem. A sztárigazolás Valpoort óriásit játszott a tévé által is közvetített két edzőmeccsen. Jó, oké, új fiú meg kell tanulnia a játékrendszert. Na, de emberünk semmivel nem jobb játékos, mint például az Orosz Márk, akit elengedtek. Viszont ő legalább holland. A kabát - de nem a Peti -, tud hozzá szólni tolmács nélkül is. Vagy ott van még a Sváb-sztori. Lenyilatkozta a tuti panelt az ifjú reménység, "[Cottbusban] csak a futballra kell koncentrálnia". Itthon mi másra kellett? Kint jut parkolóhely az edzőpálya mellett? Vagy még nem ismerte meg azokat a körüllakókat, akik beleszólnak a klubnál folyó dolgokba? A fradinál biztosan vannak ilyenek szép számmal, stresszes is lehet ezeknek a kegyeit keresni. Tartok tőle itt inkább a pénzről van szó. Valószínűleg sokat morfondírozhatott azon az ifjú titán, hogy ő töredékét kapja annak a pénznek, amit mondjuk a posztján szintén bevethető Bönig, viszont a német szintén semmivel sem jobb játékos - a jópár Bundesliga meccse ellenére sem. Ettől még persze lehetne a futballra koncentrálni, de azért lássuk be, zavarólag hathatnak az említett dolgok.

Ezek után azért drukkoljunk a Győrnek, de egyenlőre még ne a Bayern ellen.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr325401404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgozónép 2013.07.12. 15:41:06

Interjú T. F.-el, egy magyar NB1-es középcsapat középpályásával. (A monogramot a játékos kérésére megváltoztattuk, tehát nem a valódi kezdőbetűket tartalmazza)

K.G.: Mit szólsz a Videoton kieséséhez és a Honvéd szárnyalásához?
T.F.: Jól kerestek a srácok.
K.G.: Miből gondolod?
T.F.: Nem gondolom, tudom. Az eredmények magukért beszélnek.
K.G.: Szerinted bunda volt?
T.F.: Attól függ, mit nevezel bundának. Nem, nem beszélték meg előre, a csapatok tagjai között nem volt semmiféle érintkezés, ha erre céloztál.
K.G.: Akkor?
T.F.: Nem kell ahhoz megbeszélni semmit, hogy az egész ne legyen több, mint egy rossz színielőadás. Elég logikusan gondolkodni.
K.G.: Kíváncsivá teszel.
T.F.: Jó, akkor induljunk ki a Cselik Niksicsből, mert az az egyszerűbbik eset. Adva van egy gyakorlatilag amatőrcsapat, a focisták néhányan munkanélküliek, mások dolgoznak, de alig keresnek valamit. A csoportkörbe jutásra semmi esélyük, a klubnak még az utaztatás is óriási terhet jelent. Mit fognak tehát csinálni? Az egyetlen esélyt használják ki, hogy pénzhez jussanak: maguk ellen fogadnak, súlyos, nagyarányú vereségre, az könnyedén „teljesíthető”, és az oddsok sem nagyon rosszak. Ez mindenkinek jó, az egész rokonság meg a baráti kör fölteheti rá a pénzét, és végre hozzájutnak egy kis haszonhoz.
K.G.: És ha lebuknak?
T.F.: Mégis, mivel buknának le? Senki sem szólt semmit, nem volt egy telefon se, bizonyíték nulla. Hogy a haveroknak előtte kétértelműen vigyorogtak, az nem bizonyíték. Abból meg úgyis mindenki tudott mindent. Az első meccsen ez nagyon bejött, a másodikon meg már a gólok számára kellett nagy téteket rakni, mert más nem maradt. Alig győztek menekülni a labda elől, a kapus meg a tizenegyesnél el se vetődött, hanem egyszerűen elterült, ahogy a hulla esik ki a szekrényből. Nem véletlenül mondta a Honvéd olasz edzője, hogy ebből a meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni, mert az ellenfél mintha nem lett volna a pályán…
K.G.: Jó, és a Videoton?
T.F.: Azt már nem tudom ilyen simán levezetni, de a nyolcvanadik perc utáni kiállítások és tizenegyesek mindig gyanús jelek. A magyar bajnokságban is úgy megszaporodtak az utóbbi időben, nyugodtan nézz utána. Ez például a bíróknak is kiváló alkalmat teremt egy kis mellékesre… A belga bíró ezen a meccsen nyilvánvaló tizenegyeseket nem adott meg korábban, ezt azonnal befújta, mert már a megfelelő időben volt.
K.G.: Érdekes. A ti csapatotoknál is van ilyen?
T.F.: (kétértelműen vigyorog…)

tuddmegajovot.weebly.com/index.html

Mr.Csopi 2013.07.13. 07:45:05

@Dolgozónép: egyébként tényleg logikus.
süti beállítások módosítása