2013. szeptember 01. 12:45 - Mr.Csopi

Ejnye Jani bá'...

Alapvetően ingerszegény életem során immáron második alkalommal volt szerencsém a váci stadionban járni. Az első alkalommal ellenfélként érkeztem egy téli napon, az akkor még NB1-es helyi egylethez. Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor a "saját" tizenhatos vonalamon álltam talppal a labdán, és az azóta méltán elfeledett külföldi megváltó igyekezett szerelni. Először izomból próbálta kitárazni a zsét a talpam alól, de olyan jól sikerült neki, hogy elesett. Ekkor a rám jellemző módon, kaján vigyor jelent meg az arcomon, majd húztam egyet a zsugán. Ekkor még a földön fekve kapirgált, én pedig még mindig mosolyogtam. Csapattársaim közben hangosan kiabáltak rúgjam már el... Régen volt, tán igaz sem volt (egyébként igaz). Abban az évben esett ki csont nélkül a legfelsőbb osztályból a Vác.

Szóval azóta többnyire a második vonalban vitézkedtek a Dunakanyarban, de ebben a szezonban már csak a megye-1 jutott. Az okokat nyilván mindenki ismeri, erre nem is pazarolnám a szót. Tehát úton a stadion felé a vonatról a Vác-Downtown (nem bel-, hanem az én szabad fordításomban alsóváros) megállónál leszállva, nehezen meghatározható területen keresztülvágva azon gondolkodtam, vajon mennyi lesz közte. Nyilván más dimenzió a Kisnémedi teljesen amatőr társulata és a helyi csapat heti öt edzéssel és Csank Jánossal. 

A mérkőzés igazából a várakozásoknak megfelelő mederben zajlott, a Vácnál volt jóval többet a labda a vendégek meg védekeztek, néha, az egyébként nem túl szimpatikus Lőrincz László a Kisnémedi egyszem előretolt csatára próbálta megfutni a váci védelmet. Pár alkalommal sikerült, de gyakorlatilag ennyi. Ez még nem érne egy bejegyzést. Az sokkal inkább, amit az első félidőben láttam. Az nem lényeges, hogy a nagy vadász (Csank mester) valószínűleg merényletet kísérelt meg a divatszakma ellen a megjelenésével, az viszont inkább az, amit az első félidőben láttam és hallottam. A második gól környékén a vendégek edzője reklamált a partjelzőnél, hogy a lesekkel mi a helyzet, amire a derék bajszos mester kérdőre vonta a partjelzőt, hogy mit beszélget az edzővel. Ekkor szólalkozott össze a két edző. Csank amúgy nem szimpatikus módon vágta oda az ellen arcába, hogy mit lesezel, ti vagytok a legjobb csapat akikkel játszottunk eddig. Érezzük a malíciát ugye? Ekkor a vendégtréner még annyit mondott, hogy tiszteli a kort ezért nem mond semmit. De pótselejtezős kapitányunk csak mondta tovább, amire a vendégmágus csak elküldte a g.cibe. 

Azt még halkan hozzáteszem, hogy én is lekiabáltam, ha már ott ültem, hogy hallgassál már el bajusz. Számomra az jött le ebből a sztoriból, hogy ennek a sok csatát megélt vén gyökérnek, példát kellene inkább mutatnia, nem dobálnia magát, hogy éppen ezeket is tönkreverik. Mélyen nagy sportértékű a full amatőröket leiskolázni, profi körülményekkel, infrastruktúrával, stb. Helyén kellene kezelni mindezt, nem széles vászonnal magyarázni azoknak, akik a futball szeretetéből kifolyólag a szabadidejüket áldozzák arra, hogy futballozzanak. Engedtessék meg a kicsinek, hogy reklamáljon, ha vélt vagy valós sérelem éri a jobb ellen, amikor a végkimenetel amúgy sem kérdéses. A játékvezető majd elküldi a kispadtól, ha úgy van, vagy nem küldi el. 

A Vác nyilván meg fogja nyerni a "megye-egyet". Viszont sok szimpatizánst nem fog szerezni, ha ezzel az arccal vezeti elő magát a "mester". Úgyhogy hiába az eredményei, amelyek valóban tiszteletet érdemelnek, emberileg eléggé könnyűnek tűnik Jani bá'. De az is lehet, hogy csak frusztrált kicsit, hogy "enbés" osztályok helyett itt volt csak hely számára. Akkor viszont jó a kommunikáció, hogy segíteni jött, meg úgy érezte, hogy. Ha ez valóban így van, azért jár a "riszpekt". Ha viszont csak ez jutott, akkor megélhetési edző, semmi más, akit előbb-utóbb valahol Pest megyében szépen el fognak zavarni oda, ahova szokás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr505487132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.