2013. október 12. 12:27 - Mr.Csopi

Viszlát!

Dicsérni jöttem, nem temetni. Bár igazából temetni lenne mit. Temetni a válogatottat, a magyar futballt. Nekünk 8. Már a selejtező megkezdése előtt az volt, de akkor még számolgattak a szakértők. Mert azok vannak, szakértők, mindenhol. Nyilatkozgattak a hazánk aranylábú fiai, hogy a pótselejtezőre odaérhetünk. Minek? Hogy ott majd megint legyalázzanak minket, mint a jugók a Csank-brigádot? Ebben a sorozatban már a csoportban lealáztak minket. Egervári óriási találmányai, hatalmas közössége megégett. Nem kicsit, nagyon. Sokszor nyilatkozta az immáron csak ex-kapitány, hogy közösséget épít. Nos, az első (megadott) gólnál, az amúgy kétségkívül az egyik legjobb játékos a keretben, a kapusunk Bogdán egy karkörzés után érezte úgy, hogy el kell indulnia a labdáért. Elgondolkodtam, hogy egy amúgy fogható "bólintást" miért is ekkora fázis késéssel reagál le egy általában kétségkívül megbízható teljesítményt nyújtó kapus? 

Eszembe jutott, hogy talán meg akarják buktatni az öreg rajzmestert. Mert az egész meccs egy vicc volt. Rossz tréfa. A tolódások rendre nem jöttek össze, volt olyan gól, amikor a holland az ötösünkön levette a labdát a közelében senki, volt olyan, hogy a szépreményű Devecseri okosan bólintott a saját kapujába, talán még meg is dicsérték az öltözőben, hogy ezt fiam nem lehet tanítani. Erre építhetnénk a jövőben, csak az ellenfél kapujánál. A másik "ikertornyunk", Guzmics, az egyik sportadón már arról nyilatkozott, hogy felállt a padlóról, és megmutatja, hogy ő nem az a játékos, aki a románok ellen...

Vajon az egész keretről készül most ilyen videó? Szóval, ha meg akarták buktatni az ősz törzsfőnököt, akkor igen hülyén csinálták. Saját magukat járatva le. Bár, itt még ez is belefér. 2006-ban Máltán is megégtünk. Azóta is... Most is elmondja majd valaki, hogy ne temessük az elmúlt évek eredményeit? Megint megsértődik a száguldó betétlap (Dzsudzsák), hogy kritizálni merik? Belenéz valaha a kamerába, ha már a szemünkbe nem, hogy uraim ennyit tudunk? Mert ennyit tudunk ez világos. Málta, Andorra, Luxemburg ez a szintünk. Mi ne számolgassunk. Nekünk nem kell pótselejtező, felesleges macera. Nekünk stadionok kellenek. Mert attól lesz jó a focink.

Uraim! Az U21-es válogatottat még a sógorok is legyalázták a héten. A reménységeinknek momentumaik nem voltak. Pedig nem is jött messziről az ellenfél, csak Kópházán túlról. Mi valamit nagyon nem jól csinálunk. "Várjuk Radó Andrist szeretettel a válogatottban". Ezt mondta a Guzmics. Nos, kedves Richárd magának maximum a plázában kellene várnia szeretettel bárkit is, a válogatottban biztosan nem. A Devecseri mitől válogatott szintű játékos? Azt is leírtam már párszor, hogy el vagyunk ájulva a Komantól. Miért? Mert, sehol nem kell, ahol már komoly célokat találnak ki? Miért vagyunk elalélva bárkitől?

A san marinói pékek meg a cukrászok legalább próbálkoznak. Senki nem várja tőlük a csodát, mégis megérdemlik a tapsot. Bezzeg nálunk? Itt óriás pénzeket talicskáznak a labdarúgásba. Ecsethajú "kisköcsögök" 30 centivel a föld felett rohangálnak, a válogatott meg közösség. Menjetek a picsába ezzel a baromsággal. Közösség. Le kell menni közösséget építeni a művelődési házba, vagy valamelyik hétvégi szórakoztatókombinátba aztán dobálni magatokat, hogy királyok vagytok. Hagyjuk ezt, nem értek egy buznyákot sem. Az óriási tehetség Hajnal, nem fér be a Bundesliga 2 újoncába. Mit akarunk? 

Amíg nem volt Telki, az überkomplexum, addig is ez volt. Nem volt elég Tata, meg Dunavarsány. Ezeknek nem a villanyt kellene felkapcsolni, hanem a szentjános-bogarakat. Legalább az öreg lemondott, jól tette, de mehetnétek ti is mind a...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr375564913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása