2015. július 17. 16:48 - Mr.Csopi

Belecsapunk

Szóval akkor indul a liga. OTP. Bank. Legyen az csak NB1, még a régiből. Szóval vannak itt közvetítési jogok, 3 és fél milliárd HUF. Ezért cserébe kapunk 12 csapatot, heti minimum 2 darab közvetítést egy új csatornán. Ennyi pénzért tutira megéri a tévének közvetíteni, olyannyira, hogy még a sport tévét is kitették a bizniszből. Ilyen olcsón és csak két meccset (talán hármat)? A hülyének is megéri. Bár teszem hozzá gyorsan nem kell már kártya, csak a vénaszkenner, az meg ugye csak egy helyen van.

Tehát akkor majd emelkedik a nézőszám, mert fel kell állni a fotelból és kivonszolni a "tüppedt" hátsónkat a sztédiumokba. Ultrák visszatérnek, mindenki happy. Már ahol visszatérnek. Futball lesz-e? Meglátjuk. Új edzők már vannak. A Vasasnál megvan az új Lőrincz Emil, Simon Antal személyében, hiába a szabály az szabály. Az MTK-nál is is akad új edző, új játékos. László Csabával már el is véreztek a Vojvodinával szemben. Nem baj, legalább nem kell Vasárnap játszaniuk a bajnokságban, aznap úgyis minden zárva... Pár embert annyira kiakasztott a búcsú, hogy bele is szálltak a mesterbe. Rónai Egon pl. már Garami mágusért hullajtott könnyeket. Az a helyzet, hogy az a Vojvodina a "régi" MTK-t is kipottyantotta volna, annyival jobb brigádnak tűnt. Ettől függetlenül a lepkézgető Hegedűs kapust is meg lehetett volna kérdezni, hogy itt-ott mi volt a terv?

A Videoton is elindult Európába. Mindenekelőtt azonban fel kell tenni egy egyszerű kérdést, hogy miért nem szeretem Burcsa Győzőt? Én elhiszem, hogy nagy király volt futballból. Elhiszem a tiszteletbeli elnökről is, hogy érti a gurulóst. Mindettől még nem tudok elmenni amellett szó nélkül, hogy agg korukra mindketten óriási baromságokat bírnak beszélni. Burcsa főleg akkor, amikor az elküldött spanyol trénert ekézi, hogy anyagi kárt is okozott a Videotonnak, mert nem játszatta az a főnök által idehozott tucatlégiósokat. Anyagi kárt maximum akkor okozott, amikor a bajnokok lettek vele és prémiumot kellett fizetni. Lassan Madridban érzi magát, Florentino Pereznek vannak ilyen húzásai. Szóval ez a holland csávó (Luijckx), Maréval, aki állítólag balbekk, meg Ivanovszki az új francia stratégánál sem kezdtek. Bár a francia úgy rémlik sérült, a csatár pedig a padról lendít. Fehérváron érzik, hogyan kell egy működő rendszert a nulláról újrakezdeni. Mintha az aranyérem egy 100-as lenne, amit beletolnak a bevásárlókocsiba aztán végigmennek a polcsoron az új varázslókért. Honnan jön a késztetés? Most akkor tényleg a Carrillo volt a hülye, hogy az említetteket nem erőltette?

Nézem a Fradit is. Rahedli lóvé van. Radó útban Újpest felé, nem jutott el a külvárosig, hanem beesett a Groupamába. Van szakmai munka kelet-német vonalon, van brigád egészen jónak tűnt a Szuperkupában. Azt behúzták. Aztán jött a bosnyák Zeljeznicar és megmutizta, hogy mi a helyzet. Pedig a holland kettőn előtte még átgázoltak a srácok. Ettől függetlenül a IX. kerületiek bajnokesélyesek. 

A Debrecen nekem színtelen. Valahogy semmi extra, állóvíz. Ezt érzem. Nagy esélyük van továbblépni, akár az augusztust is még Európában tölthetik. Bár, ki tudja, de legyen így.

Lepörög nyár, aztán marad a szokásos hazai. Kíváncsian várom az új sikersztorikat. Meg várom a Nyíregyháziak mire mennek az igazukkal. A többi kizárt csapat szépen csak lesüllyedt a megyeiig. Pedig most jött volna a kánaán az óriás szövetségi pénzekkel. Azt vajon végiggondolták a szövetség illetékesei, hogy a tizenéves reménységek 20-30 első osztályú meccs után mennek a levesbe, mert kicsúsznak a szabály alól. Mert kétségeink ne legyenek, ebből most óriási pénzeket tudnak kiszedni a tulajok. Mondjuk a Fradinál nem erre mennek, állítólag. Az érem másik oldala, hogy most aztán megéri magyarnak lenni. A focásoknak mindenképpen. Lehet ám annyi pénzt kérni az aláírásért, hogy az már pofátlanság. A hazai termék eddig sem volt olcsó tudtommal, na, de most aztán. 

Kis pénz, kis foci. Kíváncsi vagyok módosul-e nagy pénz, kis focira.

 

Update:

Helyszíni szemle: MTK - Puskás Akadémia

Feljebb pedzegettem már az MTK-t Európában, na most kapargassuk meg kicsit hazaiból is. László mester a kinevezése után azt nyilatkozta, hogy csak apróbb módosítások lesznek a csapat stílusában, mondván ami működik, azt kár bolygatni. Nos, én tavaly összesen nem láttam annyi "nagykerót", mint a Fáy utcában Szombaton. Az volt még szembetűnő, hogy a Beséből nagyon igyekeznek jobb bekket faragni. A Vojvodina ellen és most is idegenül mozgott az új szerepkörében, talán idővel. Varga Szabolcs ügyes gyereknek tűnik hazai viszonylatban, de nemzetköziben súlytalan sajnos, talán nem véletlenül került vissza kölcsönben. 

Térjünk át a fiatal Öcsi bácsikra. 90 percig nézegettem tőlük a semmit. Azt nem egészen értettem, hogy a Pogacsics mitől jobb kapus, mint a Horváth Tamás. Azt meg főleg nem értem, hogy ez a horvát Herceg nevű srác a legjobb megoldás jobb oldali védőben? Kötve hiszem. A második félidőben le is kapta a főnöke, miután ki tudja már hányadszor volt teljesen vakon az ellenfél szélen futó támadásainál. Nekem nincs pro licenszem, nálam ki sem futott volna a gyepre, bár, ha edzésmenő... A válogatott sztenderd jobb hátvédje védekező középpályást játszik ebben a csapatban, akárcsak tavaly. Ezzel nekem csak egy gondom van, hogy, amennyiben a felpasszok rá jönnek ki vagy róla kellene elforognia a labdának az eléggé körülményes. A szerelőkészség megvan, a mentalitás is stimmel, de mégis kissé idegennek tűnik a dolog. A labdák összeszedése az új szerzemény Márkvárt Dávid feladata az jól kivehető. Ott volt még a pályán a fiatal Sallai, akit kb. 20 percet láthattunk érdemben találkozni a labdával, aztán szépen el is tűnt a mezőnyben. Összességében elmondható, hogy kapura lövés nélkül még nem nyert senki meccset futballban, és a Puskásnak sem sikerült. 

Honvéd - Videoton

Ez a regnáló bajnoktól a vérszegénytől is szegényebb. Az általam korábban már fikázott holland srác megkapta a sanszot. Mást sem csinált csak mászókázott, mindig valakinek a hátán volt, ha ott volt a labda, ha nem. Casoni hadvezér lenyilatkozta, hogy egyelőre erre képesek, de még van idejük igazolni. Arról, hogy miként jutottak idáig már értekeztem. Ennek a brigádnak 2 látott meccs - nemzetközi, és NB1 - esélye nincsen a címvédésre. A Honvédnak meg van új indulója, plusz 3 pontja.

Ezek az első benyomások, az előrelépés, mint tudjuk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr867635754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása