2018. november 08. 12:38 - Mr.Csopi

Egy félidőnyi játék elég volt a Budaörsnek

monor_bse_0-2.jpg

A másodosztály 16. fordulójában a kiesés elől menekülő Monor az évek óta stabil NBII-es csapatnak számító Budaörs gárdáját fogadta. Az eddig lejátszott mérkőzések alapján a papírforma a vendégek sikerét ígérte. Nem is történt másként.

Az első félidőben a házigazda monoriaknak nagyon nem ízlett a Budaörs agresszív letámadása. Bognár György első négyese (Fodor, Sajbán Máté, Sajbán Miklós, Fejős) már a labdakihozatalokat igyekeztek megzavarni (sikeresen), a mögöttük játszó Kesztyűs és Lengyel is jól zárták a passzsávokat, így a beszoruló védőknek, vagy a társ nélküli kapusnak sem volt más választása, mint a felíveléseket választani, amelyeket többnyire jól szedtek össze Tányérosék. Igaz, ahhoz, hogy ez a presszing működhetett az is kellett, hogy a védelem előtt helyezkedő két monori játékos - Májer, Bori -, közül az egykori MTK-s nem jelentett opciót, mivel rendszeresen kimozgott a pálya tengelyéből a jobb oldalra ezáltal kivonva magát a játékból.  A két belső védő, Tóth Ferenc és az új igazolás Póti a fentiek miatt ráadásul el is bizonytalanodott, egyikük sem merte elkérni a labdákat.

Mindezek ellenére az első helyzet a Monor előtt adódott, mégis a Budaörs szerzett vezetést a 10. percben, a Fejős remek visszagurítását Kesztyűs váltotta gólra. A 15. percben már 2 gólos volt a vendégelőny, a fordulók óta balhátvédet játszó, alapvetően támadójátékosnak tekinthető Medgyes indítása után Sajbán Máté talált a kapuba. Ebben a gólban Bozsó kapus alaposan benne volt.

(forrás: A Budaörs Facebook-oldala)

Ezután is nagy volt a sebességkülönbség a felek között, viszont ellenben a budaörsi tudósító kissé egyoldalú beszámolójával, a monoriak egyáltalán nem játszottak durvábban, mint Tányérosék! Sőt, a vendégek jobbhátvédje Marques-Airosa két megmozdulása a legszebb megyei bajnoki meccseket idézte, amikor kétszer is "megmérte" a vele szemben játszó Szerencsit. Csak a másodikért kapott sárga lapot...

(forrás: A BSS Monor Facebook-oldala)

A szünet után alaposan megváltozott a játék képe. A Budaörs mintha elhitte volna, hogy ez a meccs már megvan és csak a cipők jöttek vissza a pályára. Átvették az irányítást a monoriak, Bori is tartotta a pozícióját, a letámadást sem erőltették már annyira a fehér mezesek, így pedig lehetőség nyílt az építkezésre. A legközelebb a gólhoz mégis egy Demjén lábán átpattanó hazaadás után jártak Fülöpék, de a vendég kapus még a vonal előtt becsúszva menteni tudott. Az asszisztens legalábbis nem jelzett... Illetve, Tóth Barna fejeséből volt még esélye az addigra már más szerkezetben játszó (a 62. percben a védekező középpályás Májert, a szélső Szabó Dominik váltotta) kékeknek a gólszerzésre, viszont Demjén kapus nagy bravúrral hárította a próbálkozást.

(forrás: A BSS Monor Facebook-oldala)

A látottak alapján a szépítést talán megérdemelték volna a hazaiak, de a 90 perc során úgy tűnt, hogy a Budaörsiek jóval előrébb tartanak. Igaz, ez akkor is, ha a második félidőben tulajdonképpen sok mindent nem csináltak. Gyakorlatilag negyed óra alatt eldöntötték a mérkőzést, Palincsárékban pedig hiába domináltak, nem volt annyi, hogy kétgólos hátrányból visszajöjjenek. Bognár György tanítványai ezzel a győzelemmel felléptek a tabella 5. helyére, a Monoriak pedig továbbra is a 18. pozícióban tanyáznak, innen várják a folytatást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr8214359865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása