2012. december 10. 15:03 - Mr.Csopi

Pluszmeló

Újpesten kitalálták a tutit. A játékoskeretből négyen elutaztak a Standard Liege-hez - figyelem - edzeni. Első blikkre azt gondolná az ember próbajátékról van szó. Aztán átfutja a neveket. Alessandro Iandoli, Jadin Zarisz, Naim Aarab, Chema Antón. Ezek közül talán kettőnél még érthető is lenne. Igaz, Zarisz alapból a belga alakulat játékosa és csak kölcsönben szerepel Magyarországon. Szóval az olasz Iandolinál nem lenne meglepő, ha próbajátékra utazott volna, és a spanyol Antón esetében sem vakarná az ember gondolkodva a fejét, hogy ez most komoly?

Na, de ugyebár kitalálták a tutit. Szóval a negyedik kerületi kommunikációs igazgató szerint nem próbajátékra mentek, hanem csupán edzeni. Egy hét pluszmunka, ritmusban maradnak és tapasztalatokat szereznek, de egyik játékos sem azért utazott Belgiumba, hogy januártól ott szerepeljen. Ez remek. Akkor miért is? Zarisz esetében nemhogy egy hét, egy év is kevés lenne a fejlődéshez, igaz ő edzegethet nyugodtan, elvégre az anyaegyesülete a Standard. Na, de mi értelme van a többiek esetében a plusz egy hétnek? Milyen ritmusban kell maradni? Ugyanis az NB1 csak márciusban folytatódik, tehát addig bőven ki lehet esni a ritmusból...

Kis hazánkban tehát a labdarúgás speciális válfaja mellett kitalálták az újabb okosságot. Nem próbajátékra kell utazni, hanem pluszmunkát végezni. Kíváncsian várjuk vajon a szenzációs négyesből tényleg mindenki Újpesten marad-e vagy sikeres lesz a pluszmunka.

Elképzelem, ahogy Gressó Gergely kommunikációs főnök teljes komolysággal az éterbe kürtölte ezt a szöveget. Egyáltalán ő elhitte amit mond? Egy pillanatra sem csillant fel egy csöppnyi kaján vigyor a szája szélén, hogy mekkora dumát talált ki? Ezzel most legalább olyan magasságokba juthat, mint az Axel Witsel nem viccel című örökzöld közhely. Igazából, a tapasztalatszerzés az jó dolog. Viszont akkor nem csak ezt a négy labdarúgót kellett volna Belgiumba küldeni, hanem legalább a keret háromnegyedét. Bár az lehet, hogy túlzás lenne, mert jó páran zavarnák az ottani mozgást. Az ő esetükben nem azzal van baj, hogy fociznak, hanem azzal, aki levitte őket edzésre. Az emlegetett négyeknél meg azzal, aki ezt a kommunikációs blődlit kitalálta...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr44958022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása