2012. április 12. 11:50 - Mr.Csopi

Csend a lelke mindennek

Minden Schmitt Pállal kezdődött. Legalábbis szakdolgozat ügyben. Azóta már a Fletó is bajba került, sőt a XIII. kerület polgármestere sem patyolat tiszta, sokkal inkább pongyola - fogalmazás szempontjából mindenképp. Az a helyzet, hogy egyre inkább hajlok arra, miszerint az akkori gyakorlat kétségkívül kihívásokkal küszködik. Sőt, megerősítést kezd nyerni korábbi megállapításom, vagyis hogy a sportállások mintájára létezett a "sportvégzettség" is. Ezen felül azonban egyéb végzettségek is léteztek. Volt ugyebár az "átkosban" a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem - ez volt a Foxi-Maxi -, illetve az MSZMP Politikai Főiskolája.

Levonva az induktív következtetést Tóth József angyalföldi polgármester esetéből, azt kell mondanom, ez sem különb Pali bá' disszertációjánál. Szinte hasonló "technikai" gondokkal küszködik. Ebben sem derül ki, hol van idézet, hol van saját gondolat, de a végén van egy 37 pontból álló forrásmegjelölés. Na már most, tehát minimum ketten ráfutottak erre a gyakorlatra. Ettől még persze Schmitt úr disszertációja plágium, Tóth úré meg véleményes, a Fletóé meg egyenesen eltűnt.

Hogy is van ez? A Foxi-Maxi esetében tulajdonképpen felsőfokú politikai képzettségről beszélhetünk, a Politikai Főiskola esetében pedig a pártelit és a nómenklatúra képzési bázisáról. Az első esetben talán még diplomát sem lehetett szerezni, a második viszont valamiféle diplomát legalább adott. A TF meg valamiféle kisdoktori címet.

Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy az egykori Köztársasági Elnök történetében a sporteredményeit honorálták, a Foxi-Maxi és a Politikai Főiskola pedig a rendszerhez való hűséget díjazta, szigorúan a kiválasztottak számára. Ámde van itt mégegy szála a történetnek. A helyszín Pécs, a főszereplő Gyurcsány Ferenc.

Van ám káosz a DK elnök körül ezügyben rendesen. Először nem találták az egyetemen, aztán már ő maga sem találta, de megígérte, hogy megkeresi a saját példányát. Bár, nehezített pályára lépett, mert sokszor költözött, meg volt ám szaunatűz is, és még ki tudja mi. A dolgozat nem lett meg, de selejtezési jegyzőkönyvet találtak... 1996-ban megsemmisítették az alkotást. Több, mint kínos, sőt inkább gyanús. Azért feltenném a kérdést, hogy ennyi ideig tartott előkeríteni a jegyzőkönyvet, vagy inkább ennyi ideig tartott előállítani?

Érdekes volt a DK kommunikációja is ebben a tekintetben, fussunk itt is egy kört. Schmitt ügyben kiállt Molnár Csaba és elmondta, hogy már 'öszödnél szakítottak a rossz politikával, azzal, hogy az a beszéd elhangzott. Az a szomorú valóság, hogy ezt a szakítást nem ők követték ám el. Bizony nem, hanem maga Schmitt. Az lényegében mindegy, hogy a fidesz "győzte meg" a távozásról vagy saját maga döntött-e így. Anno a D-209 sem vonta le a megfelelő következtetéseket, sőt, 'öszöd esetén a Fletó sem. Sem magától, sem mások nem súgtak egyikőjüknek sem.

Az a helyzet, hogy a Molnár-féle kommunikációból kirajzolódik a stratégia. Tök mindegy, hogy mit mondunk, csak oltári nagy baromság legyen. Kezdte a rossz politikákkal való szakítással, a Fletó szakdolgozat ügyében pedig folytatta azzal, hogy a jobboldal szervezett tolvajakciója következtében ellopták a remekművet. Szinte könyörgőre fogta, hogy az a galád aki ellopta, álljon elő és adja vissza. Van az a pénz, amiért ilyeneket mond, vagy meggyőződésből teszi? Ha meggyőződésből, akkor félkegyelművé kell nyilvánítanom. Lassan szíjjártói magasságokba emelkedik ez a szerencsétlen. 

Nagyon úgy tűnik, hogy nálunk nem a rend a lelke mindennek, hanem a csend. Mert rend az nincs a szakdolgozatok ügyében, de már csend sincs. Amíg csend volt, legalább volt kisdoktor államfőnk, meg elhittük, hogy a Ferenc diplomája holtbiztos, meg az összes többit sem firtatta senki. Viszont most nagyon úgy néz ki, hogy "visszanyalt a fagyi", Schmitt már csupán emlék, a pártfősulis végzettségek sem érnek semmit - na nem mintha amúgy érnének -, sőt. Azért tegyük fel a kérdést, ha valóban egyszer már szakítottak a rossz politikákkal a baloldalon, akkor meddig kell várnunk, hogy az érintettek eltűnjenek a politikai életből? A kérdés költői.

 

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr954387745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:43:14

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása