2018. november 30. 19:19 - Mr.Csopi

Számkivetettek

eto_gyor.jpg

Zajlik az élet Győrben! A szebb napokat látott kisalföldi alakulatnál a héten öt, korábban az NBI-et is megjárt rutinos játékossal bontottak szerződést. Mégpedig azért, mert a feljutástól a tavalyi idényhez hasonlóan, ismét távol kerültek.

Korábban már elköszöntek ugyebár a vezetőedzőtől, Mészöly Gézától, akinek a helyét az idény végéig addigi segítője, Király József vette át. Az új mester régi motorosnak számít a zöld-fehéreknél, tavaly Bekő Balázs és az utána következő Szentes Lázár munkáját is segítette, illetve rendelkezik vezetőedzői tapasztalattal is, lévén a 2015-2016-os idény végén a harmadosztályú Mosonmagyaróvárral feljutott az NBII-be.

A tar mester ugyan győzelemmel mutatkozott be az ETO kispadján, amellyel azóta még 3 győzelmet aratott, 4 döntetlen és 3 vereség mellett. Vagyis a nagy áttörés egyelőre elmaradt. Ilyen előzmények után léptek a vezetők és köszönték meg Baracskai Roland, Debreceni András, Hamar Ádám, Koltai Tamás és Magasföldi József szolgálatait. A szurkolók pedig anyagi okokat sejtettek a háttérben. Annak ellenére is, hogy az ETO közleményében az állt : "szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia képében elitakadémiát üzemeltet klubunk, így sok tehetséges, fiatal játékos várja, hogy bizonyíthasson a felnőtt bajnokságban. Az elkövetkező időszakban a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia fiatal tehetségeivel kiegészülve szeretnénk készülni a ránk váró kihívásokra, bízunk benne, hogy ETO nevelésű, ETO szívű játékosok segítségével újra szép eredményeket érhetünk el."

(Kép forrása: 24.hu/Karancsi Rudolf)

Majd az anyagi okokat cáfolandó, megszólalt Soós Imre ügyvezető is, aki a következőket mondta: "Folyamatos problémát okozott edzőink számára az egy-egy mérkőzésre történő keret kialakítása is, hiszen a bőség zavara miatt rendszeresen négy-öt meghatározónak vélt felnőtt játékos – a fiatalszabály miatt – csak a lelátóról nézhette végig a mérkőzéseket. A szerződésbontásnál figyelembe vettük azt, hogy ki mennyi játéklehetőséget kapott, illetve egyéb problémákat is mérlegeltünk, amelyek miatt nem igazán voltak kiegyensúlyozott teljesítményre képesek. (...) Semmi köze az anyagiaknak a szerződések felbontásához. Ha azt a szurkolók annak vélik, hogy felelős gazdálkodás mellett feleslegesen, játéklehetőséghez nem jutó emberek teljesítmény nélkül jelentős pénzügyi juttatásokban részesüljenek, akkor természetesen lehet annak nevezni."

Mindezek tükrében lássuk, hogy az ominózus játékosok tulajdonképpen mennyi játéklehetőséghez jutottak az eddigi mérkőzéseken, és azokhoz mennyit tettek hozzá a teljesítményükkel.

Magasföldi az eddig lejátszott 18 mérkőzésből 11-szer volt kezdő, 5-ször állt be csereként, szerzett két gólt és adott 1 gólpasszt. A középső védő Debreceni András 11 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, 1 alkalommal pedig kiállították. Baracskai Roland 9 alkalommal volt kezdő, egyszer állt be csereként, 1 gól mellett, kiosztott 3 asszisztot. Koltai Tamás 2-szer kezdett, 11 alkalommal pedig a padról szállt be, 2 gól, illetve 1 gólpassz a mérlege. Hamar Ádám 9 mérkőzésen mindösszesen 324 percnyi játéklehetőséget kapott, ebből háromszor kezdőként szerepelt, és hatszor lépett pályára csereként. Ezeken a meccseken 3 gól mellett, egy gólpasszt tudott felmutatni. 324 percre vetítve ez nem is tűnik olyan rossznak, főleg, ha hozzátesszük, hogy így is holtversenyben vezeti a házi góllövőlistát...

Ezen felül tovább árnyalja a képet, ha megnézzük hány gólt szerzett az ETO az idei szezonban. Nos, a zöld-fehérek eddig összesen 28-szor találtak be az ellenfelek hálójába, ebből 8-szor az említett játékosok, illetve még további 6 találathoz volt közük gólpassz formájában. Tehát adná magát, hogy a szerzett gólok felében tevékeny részük volt! Csakhogy, bele kell venni a számításba azt is, hogy a Baracskai-Hamar-Koltai-Magasföldi kvartett egymást szolgálta ki! Erre pedig legalább kétszer volt példa, legalábbis a hiányos meccsbeszámolók alapján. Vagyis akkor járunk a legközelebb az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy ezen négyes tagjai az összes győri találat közel felében tevékeny részt vállaltak. Ennek tükrében pedig a játéklehetőségek figyelembevételére hivatkozni meglehetősen abszurdnak tűnik... Lehet, hogy inkább az egyéb problémák "halmaza" nyomott sokat a latban? Az egyéb problémák, pedig mégiscsak anyaginak tűnnek. Egy szó, mint száz, jönnek a fiatalok, meg az erősítések, akik 1000%, hogy kevesebbe kerülnek, mint ez az öt - a fentiek alapján mondhatjuk nyugodtan, hogy meghatározó - játékos, akiktől most megváltak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telepinezopont.blog.hu/api/trackback/id/tr1714406304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása